În perioada 30 decembrie–2 ianuarie, efectivele de poliţie vor fi suplimentate şi vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 400 sunt poliţişti de ordine publică, aproape 100 sunt de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri, respectiv poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. De asemenea, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naționale, județene și autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Recomandările poliţiştilor:

  • Pentru o vacanță liniștită și în siguranță, vă recomandăm să fiți vigilenți pe parcursul călătoriei, iar odată ajunși la destinație să evitați ,,ofertele de nerefuzat” și furnizarea de informații personale celor pe care nu îi cunoașteți.
  • Evitați să comunicați oricui date despre plecările pentru o perioadă mai lungă și nu postați detalii referitoare la vacanțe pe platformele sociale. Dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo de pe traseu și alegeți corect ruta. Puteți lua în considerare și rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește.
  • Asigurați-vă că autoturismul funcționează în regulă, că aveți valabile asigurarea obligatorie și inspecția tehnică periodică. Cei care aleg să zboare cu avionul spre vacanță să se informeze cu atenție cu privire la agenția de la care cumpără bilete, să nu își păstreze obiectele valoroase în bagajele pentru cală și să se asigure că toate actele necesare călătoriei sunt valabile.
  • Fiți atenți când oferiți datele cardului pe internet, verificați întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// este nesecurizat). Refuzați tranzacția dacă vi se cere codul PIN, este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripționat pe card), este mai sigur să folosiți un card de debit dedicat tranzacțiilor on-line, pe care să îl încărcați numai cu suma necesară achiziției. (IPJ Neamţ)
Articolul precedentPrinşi în flagrant când vindeau artificii din portbagaj
Articolul următorA lovit un poliţist cu piciorul, şi-a asigurat „cazarea” 30 de zile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.