pietricica turism

În ziua de 28 decembrie, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Roman au prins în flagrant doi tineri, de 23 și de 28 ani, din Horia și Roman, care ofereau spre vânzare mai multe obiecte pirotehnice din portbagajul unui autoturism aflat în parcarea unui supermarket.

„Asupra celor două persoane au fost găsite articole pirotehnice din categoria F1, F2 și F3, respectiv: 21 de baterii de artificii, un tub de tragere din categoria F2, , precum şi un număr de 460 petarde din categoria F1”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Polițiștii au extins cercetările și au efectuat o percheziție la domiciliul tânărului de 23 de ani, ocazie cu care au fost găsite următoarele obiecte pirotehnice deținute în vederea comercializării: 13.980 pocnitori din categoria P1, 9 petarde cu 3 focuri din categoria F1, 3 obiecte pirotehnice tip vulcan, din categoria F1, o baterie de artificii categoria F2 cu 16 focuri, o baterie de artificii din categoria F3 cu 100 focuri, două baterii artificii cu 19 focuri din categoria F2, 5 baterii de artificii din categoria F2 cu 25 focuri, 6 baterii de artificii cu 7 focuri din categoria F2, 2 baterii de artificii cu 16 focuri din categoria F2, o baterie de artificii cu 13 focuri, categoria F2, 2 baterii de artificii cu 49 focuri, categoria F2, 9 baterii de artificii cu 7 focuri din categoria F2”.

Toate obiectele pirotehnice, în vbaloare de 3.000 de lei, au fost ridicate, iar tinerii sunt cercetaţi penal pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Aceste fapte sunt pedepsite cu  închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (C.M.)