reclama autocenter

inudatii neamt

În ultima ședință de la Consiliul Județean a fost discutată problema celor 13 drumuri județene distruse de ploile și inundațiile din ultima perioadă. Este vorba despre drumuri de pe raza comunelor  Războieni, Tupilați, Urecheni, Petricani, Ghindăoani, Văleni, Dulcești, Ion Creangă, Secuieni, Dochia și Mărgineni, pentru care s-au alocat, în total 457.000 lei .
Potrivit evaluărilor făcute de comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Județean Neamț, reparațiile trebuie făcute cât mai curând cu putință, fiind
vorba despre refacerea terasamentului și a platformei, turnarea de mixturi asfaltice, precum și decolmaterea șanțurilor de scurgere a apei pluviale. O parte dintre lucrări au demarat deja și vor continua până la începutul lunii iulie.
Cel mai afectat tronson pare a fi drumul județean 207 C, care face legătura între comunele Ion Creangă și Valea Ursului și care, dacă nu se găsesc soluții pentru a fi consolidat, riscă să se închidă circulației rutiere. Doar pentru studiile geotehnice și topografice sunt necesari 35.000 de lei.
Potrivit specialiștilor din cadrul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Neamț,  pe acest drum, ”datorită acumulărilor excesive de apă, ca urmare a precipitațiilor abundente, între kilometrii 16+050 și 16+950 s-au produs alunecări de teren fiind afectată atât platforma drumului cât și zonele din amonte și aval. După constatarea din teren, s-au luat măsuri pentru restricționarea traficului rutier și efectuarea în regim de urgență a studiilor geotehnice și topografice pe zone extinse pentru evaluarea fenomenului de alunecare. Deoarece fenomenul de alunecare este în evoluție, se impune efectuarea unei inspecții extinse pentru o examinare detaliată, din punct de vedere al rezistenței și stabilității drumului…și dispunerea în regim de urgență a unor măsuri privind execuția unor lucrări provizorii pentru asigurarea circulației și monitorizarea evoluției fenomenului de alunecare”.
Inspecția extinsă a acestui drum va fi asigurată de specialiști atestați, cu experiență în domeniul cercetărilor experimentale a construcțiilor, motiv pentru care consilierii județeni au aprobat încheierea unui contract de servicii în valoare de 8.000 de lei.
(I.C.)

Articolul precedentCine a scumpit apa în Neamț?
Articolul următorCeahlăul – Arsenal Tula 1-3 (1-2)