pietricica turism
serbarile zapezii

Câțiva dintre nemțenii care au fost victimele unor furturi din locuințe au șansa să recupereze o parte din bunuri. Potrivit unui comunicat al Poliției Române a avut loc  „acțiune de amploare a polițiștilor din Constanța, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, a condus la destructurarea unei grupări infracționale specializate în furturi din locuințe. În ziua de 30 iunie, au avut loc 43 de percheziții domiciliare în județele Mureș (34), Cluj (2), Alba (3), Timiș (3) și Sibiu (1) la membrii grupării care acționau prin modul de operare „chei potrivite – foiță de aluminiu”.

Până acum au fost reclamate 48 de furturi comise din locuințe situate în Constanța, Cluj-Napoca, Mediaș, Deva, Sovata, Râmnicu-Vâlcea, Bicaz, Suceava, Piatra Neamț, Drăgășani, Gherla, Năsăud, Timișoara, Bistrița, Brașov, Fălticeni, Borsec, Târgu Neamț, Dej, Sighișoara, Baia-Mare, Slatina, Hunedoara, Roșia Montană, Iernut, Târnăveni și Alba Iulia, respectiv în 15 județe: Constanța, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Timiș, Brașov, Harghita, Mureș, Maramureș, Olt, Alba.

În timpul descinderilor, polițiștii au ridicat 7 autoturisme, bijuterii din aur, aproximativ 15.000 de euro, zeci de telefoane mobile și cartele telefonice.

Conform unui comunicat al Poliției Române 26 de bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 58 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă, pentru constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat. (C.M.)