the watchPatru liceeni din Neamț au fost dați afară din ultima probă a Bacalaureatului – cea la alegere, în funcție de profil și specializare -, motivul fiind frauda. Doi dintre ei sunt de la Liceul ”Mihai Sadoveanu” Borca, unul de la Colegiul Tehnic ”Petru Poni” din Roman și unul de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

Inspectorul general Viorel Stan a precizat că trei dintre elevi au fost prinși cu telefoane asupra lor în timpul examenului scris, iar al patrulea, de la ”Petru Poni”, un pic mai inventiv și pasionat de gadget-uri, avea un ceas modificat: ”Avea un ceas modificat. Avea în interior o stație de emisie recepție, iar în ureche avea o cască foarte mică. Casca din ureche a interferat cu stația de emisie-recepție, iar, în felul acesta, asistenții profesori și-au dat seama despre ce vroia candidatul să facă”, a precizat Viorel Stan.

Cei patru eliminați în ultima pobă a bacalaureatului de vară se alătură, astfel, celorlalți trei liceeni eliminați de la începerea examenului național; au fost doi copii eliminați la proba scrisă de Limba și literatura română și unul la proba obligatorie specifică fiecărui profil. (M.T., D.O.)

 

Articolul precedentIași: Au mai rămas locuri la profesională. Care sunt cele mai căutate specializări
Articolul următorConsiliul Județean Neamț – faza pe comitete și comiții
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.