0:00

Consiliul Județean Neamț – faza pe comitete și comiții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa patru zile de la constituirea legală a legislativului județean, consilierii județeni au și prestat o extraordinară, prilej cu care au reorganizat comisiile de specialitate și și-au împărțit locurile în ele.

Ședința s-a derulat în absența celor din PNL, care anunțaseră cu o oră înainte că nu vor participa, celor 14 consilieri PNL lipsă adăugându-li-se pesediștii Gabriel Pavăl și Emilia Arcan (proaspăt demisionată și încă neînlocuită la masă). Totuși, cu 19 consilieri prezenți, din 33 în funcție, întâlnirea s-a considerat legal întrunită și s-a trecut, vorba conducerii CJ, la treabă.

S-au stabilit comisiile de specialitate ale Consiliului, 5 la număr, s-a stabilit numărul membrilor în fiecare, adică 7, apoi s-a stabilit componența nominală a fiecăreia. Președintele Ionel Arsene a anunțat că desemnarea pe comisii se face respectând configurația politică rezultată din alegeri, adică PSD-ALDE-PMP mai mult și PNL mai puțin. (Bine, el a vorbit și de UNPR, dar acesta nu mai are oameni în actuala formulă de la județ)

Prin urmare, la Comisia de Buget, Finanțe ș.a.m.d., s-au pus 4 social-democrați (Neculai Pușcașu, Vasile Nica, Dan Andrușcă și, în lipsă, Gabriel Pavăl); la Comisia de Urbanism și etc. s-au pus Laurențiu Dulamă (PMP), Dan Manoliu, Dan Vasile Constantin și Eduard Corduneanu (toți de la PSD); la Comisia Industrii, Agricultură și, printre altele, Turism, au fost trimiși Ion Asaftei (ALDE) și Oana Bulai, Mădălina Ciubotaru și Florin Grumezescu (PSD); Comisia Învățământ ș.a. îi are pe Ioan Munteanu, Luminița Vîrlan, Olga Nistor și, de la ALDE, pe Mihai Alexandru, iar în Comisia pentru Administrație Publică Locală și altele au fost repartizați Andreea Todirițe (PMP), Adrian Bourceanu, Vasile Murariu și, din nou, Dan Andrușcă, acesta fiind, de altfel, singurul până acum care a prins două bucăți.

Diferența de 3 membri, care trebuie asigurată de PNL, se va rezolva probabil când vor ajunge și consilierii liberali la ședință.

Un alt proiect care a vizat funcții a fost cel de modificare a hotărârii prin care Consiliul Județean a aderat la ADI Euronest (asociație din care fac parte cele șase județe ale regiunii nord-est), în care reprezentarea județului este asigurată de președintele CJ (în acest caz, Ionel Arsene) în Comitetul director și de un membru în AGA (în acest caz, după proceduri adaptate la lipsa celor din PNL, Dan Andrușcă).

Cu prilejul aceleiași extraordinare, s-a perfectat o asociere cu ”Tineretul Ortodox” – filiala Piatra Neamț, pe vreo 24.000 de lei, și una cu comuna Războieni, pentru vreo 20.000 de lei, cu ocazia Sărbătorii Războienilor. S-a mai modificat HCJ 25/2014, în sensul prelungirii perioadei în care Consiliul Județean mai poate trage bani din linia de credit deschisă la BCR pentru 30.000.000 de lei (finanțare pentru proiectul de management al gunoaielor, din care au mai rămas vreo 2,6 milioane la dispoziție), subiect asupra căruia vom reveni.

Cu acestea și cu două modificări în organigrama și statul de funcții al aparatului de specialitate al CJ Neamț, ședința a fost declarată oficial închisă.

Urmează balul și spitalul la ședința viitoare, când, probabil, vor fi prezenți și consilierii județeni ai PNL. Semne bune mandatul are…

(Dana OSTAHIE)

Articolul precedent4 eliminați în ultima zi de Bacalaureat din motive de tehnică interzisă
Articolul următorPNL Neamţ consideră nelegitimă conducerea Consiliului Judeţean Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.