0:00

Iași: Au mai rămas locuri la profesională. Care sunt cele mai căutate specializări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe cele 2.464 de locuri aprobate prin planul de școlarizare, pentru anul școlar 2016-2017, pentru învățământul profesional cu durata de 3 ani, s-au înscris, în județul Iași, până acum 1.149 de absolvenți de clasa a VIII-a. S-a depășit numărul de locuri aprobate prin planul de școlarizare și s-a organizat o probă suplimentară de admitere, la obiectele educație tehnologică și biologie, la următoarele școli: Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” – mecanic auto; Liceul Tehnologic „M. Busuioc” Pașcani – frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, mecanic auto; Școala Profesională Fântânele – agricultor culturi de câmp.

Potrivit reprezentanților ISJ Iași, în această primă etapă de admitere și-au completat numărul de locuri la calificările: brutar patiser produse făinoasebucătar, frizer-coafor-manichiurist-pedichiuristospătar-chelner-vânzător produse alimentarecomerciant-vânzător, operatori de mașini cu comandă numerică,sudorlăcătuș mecanic prestări serviciimecanic utilaje în instalații în industrie următoarele unități de învățământ: Colegiul Agricol „V. Adamachi”, Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu”, Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Colegiul Tehnic „Unirea” Pașcani, Liceul Tehnologic Hârlău, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Târgu Frumos, Liceul Tehnologic Lespezi.

  • Urmează etapa a doua de admitere

Luni, 11 iulie, se va face validarea listei candidaților declarați admiși de către comisia de admitere județeană. Astfel, se vor afişa la sediul unităţilor de învăţământ profesional listele cuprinzând candidații admiși şi respinşi la învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere la învățământul profesional.

În perioada 11-15 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la unitățile școlare la care candidații au fost declarați admiși.

În data de 18 iulie se afișează la sediul unităţilor de învăţământ profesional lista candidaților înmatriculați și lista cu locurile rămase libere în învățământul profesional după depunerea dosarelor de înscriere în etapa I de admitere. În data de 20 iulie se afişează în toate unităţile de învăţământ gimnazial și la sediul ISJ lista cu locurile libere pentru etapa a II-a de admitere în învăţământul profesional de stat din judeţ.

Etapa a II-a de admitere începe în 16 august și se termină în ziua de 31 august, iar etapa a III-a începe la 1 septembrie și se termină în 7 septembrie.

(Marian TEODOROF)

Articolul precedentCiocnire între două mașini pe strada Orhei
Articolul următor4 eliminați în ultima zi de Bacalaureat din motive de tehnică interzisă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.