0:00

4.800 de localnici din Icușești au rămas cu un singur medic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe la începutul acestui an, cei 4800 de localnici din comuna Icușești, conform scriptelor Casei de Asigurări de Sănătate Neamț, au rămas cu un singur medic de familie. Dr. Ana Daniela Ciobanu și-a lăsat pacienții din satul Icușești și a plecat la Roman. Aici, a preluat pacienții doctoriței Ștefania Bondoc, care din septembrie 2018 a obținut prin concurs postul de medic în compartimentul de paliative de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pe care-l și conducea.

Plecarea dr. Ana Daniela Ciobanu de la Icușești s-a făcut oarecum în liniște pentru pacienții ei. Mulți din cei care pe final de an n-au avut nevoie să vină la cabinet, au aflat anul acesta că au rămas fără medic. Un afiș lipit pe ușa cabinetului îi anunța pe cei interesați să rămână, în continuare, înscriși la dr. Ciobanu, că o pot găsi la noul cabinet din municipiul Roman.

Doar autoritățile de la care avea nevoie de aprobări și alte asemenea formalități au fost înștiințate. „La nivelul Direcției de Sănătate Publică Neamț este o informare verbală pe care doctorița Daniela Ciobanu a făcut-o. Așteptăm documentul scris privind mutarea activității la Roman”, declară dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț. Rocada nu putea fi făcută fără acordul Casei de Asigurări de Sănătate Neamț, dar și această formalitate a fost îndeplinită: „Da, într-adevăr, medicul de familie Daniela Ciobanu a preluat praxisul doctoriței Ștefania Bondoc, de la Roman, și a făcut o cerere la noi în luna decembrie. Pacienții de la Icușești, care erau înscriși la dr. Daniela Ciobanu și nu pot ajunge până la Roman, au dreptul să se înscrie la orice medic. În comuna Icușești mai este un medic, dr. Simona Solomon, care are cabinetul la Bălușești”, explică Nadia Harpa, președinta CAS Neamț.

Pentru persoanele în vârstă din Icușești, cei 5 kilometri până la cabinetul medicului din Bălușești înseamnă o distanță apreciabilă. Dispensarul uman din Icușești era o soluție și pentru restul localnicilor din satele mai îndepărtate: Spiridonești, Rocna, Bătrânești. Cum medicii de familie nu se înghesuie la țară, cei 4.800 de localnici ai comunei Icușești rămân probabil pentru o vreme îndelungată cu un singur doctor.

(C.I.)

Articolul precedentDurăul reintră de azi în zona distracției! Pârtii de schi și sanie deschise, instalații noi, distracție
Articolul următorDRDP Iaşi: În Moldova nu sunt sectoare de drum naţional închise sau restricționate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.