Stațiunea Durău, după mulți ani de așteptare și discuții în van despre proiecte privind redeschiderea pârtiei de schi, pare să se îndrepte spre ceea ce se așteaptă de la o stațiune. Astăzi, 12 ianuarie 2019, pârtia Durău se deschide oficial pentru iubitorii de sport, mișcare și distracție.

Administratorii ne asigură că Pârtia Durău este ideală pentru săniuș și schi, atât pentru începători cât și pentru avansați. Situată la poalele muntelui Ceahlău, la o altitudine de 800 m, unde stratul de zăpadă este asigurat din decembrie până în martie, pârtia are o lungime de 406 m, o lățime de minim 62 metri, o diferență de nivel de 35 metri și un grad mediu de dificultate.

Investițiile sunt vizibile, sistemul de teleski a fost modernizat în decembrie 2018, având un teleski cu crose duble, cu o capacitate de transport de 1200 persoane/ ora și un teleski pentru incepatori. Există un necesar centru de inchirieri echipamente de schi, sănii, etc., iar băuturi calde și nu numai, se pot servi din zona  căbănuțelor în stil vienez, care sigur vor constitui un punct de atracție.

Ca program pe perioada când pârtia este deschisa sunt anunțate numeroase evenimente, concursuri de schi și săniuș,  jocuri de lumini laser, focuri de artificii, muzica. (V.B.)