pietricica turism

Absolvenții de clasa a VIII-a se pregătesc pentru Evaluarea Națională. Prima probă scrisă la limba și literatura română va avea loc luni, 19 iunie, iar cea la matematică va fi joi, 21 iunie. În județul Neamț vor susține Evaluarea Naţională 3.994 de elevi dintr-un total de 4.237 înscriși în clasa a VIII-a. Restul de 243 fie nu mai vor să urmeze studiile liceale, fie au rămas corigenți sau repetenți. Cel două probe vor fi susținute în 117 centre de examen.

“La Colegiul Tehnic «Danubiana» Roman am avut 3 elevi pe care i-am redistribuit la LPS Roman. Aproape fiecare școală cu personalitate juridică a devenit centru de examen. În situația în care într-un UAT există două unități cu personalitate juridică am făcut două centre. Tezele din alt județ vor fi corectate la Colegiul Național «Petru Rareș»”, a declarat prof. Ioan Milea, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Neamț.

Președinții centrelor de examen vor fi desemnați cu 48 de ore înainte de începerea probei scrise la limba și literatura română.

“Sâmbătă, 17 iunie, cu 48 de ore înainte de începerea probei la limba și literatura română, se va efectua tragerea la sorți, pentru stabilirea președinților de comisii și vom face și o ultima instruire înainte de declanșarea examenului. Președinții centrelor de examene vor fi aleși din rândul profesorilor cu experiență. Tuturor elevilor participanți le dorim mult succes”, a mai spus prof. Ioan Milea.

Din acest an școlar, ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă (media generală pe toți cei 4 ani de studii în gimnaziu) vor reprezenta 20%, în loc de 25% (cât a fost anul trecut), din media de admitere în clasa a IX-a. (Ana MOISE)