0:00

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ organizează, marţi, 13 iunie, puncte de informare preventivă la Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ, se precizează într-un comunicat de presă. La Piatra Neamţ, acestea vor fi în parc şi în Piaţa Ştefan cel Mare, la Roman – în parc şi la primărie, iar la Târgu Neamţ – în centrul oraşului. Cu această ocazie, se va organiza şi Ziua Porţilor Deschise la Detaşamentele de pompieri Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ, prilej cu care vor fi prezentate tehnica de intervenţie şi măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

ISU şi… marţi – 13, la Piatra Neamţ, Târgu Neamţ şi Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Atunci când data de 13 cade într-o zi de marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) prin unităţile subordonate, desfăşoară o serie de activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei privind principalele riscuri generatoare de situaţii de urgenţă, precum şi modul corect de comportare în cazul producerii acestora. (…) Se vor distribui pliante, flyere cu mesajele campaniilor de prevenire derulate la nivel naţional, campanii susţinute cu sprijinul E.ON România”, precizează ISU Neamţ.

În prezent, la nivel naţional, IGSU derulează două campanii de informare şi pregătire a populaţiei pentru diferite situaţii de urgenţă: RISC (despre exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a celor de gaz) şi NU TREMUR LA CUTREMUR (informare şi pregătire a populaţiei în cazul producerii unui seism).

Recomandări din cadrul campaniei RISC:

  • Nu folosiţi improvizaţii la instalaţii şi aparate;
  • Nu lăsaţi mijloacele de încălzire în funcţiune nesupravegheate;
  • Nu utilizaţi coşurile de fum cu defecţiuni; izolaţi-le faţă de materiale combustibile;
  • Verificaţi şi curăţaţi coşurile de fum obligatoriu înaintea sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie;
  • Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere;
  • Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate;
  • Nu lăsaţi copii să se joace în apropierea instalaţiilor electrice sau a stâlpilor de electricitate;
  • La aprinderea focului se respectă principiul „gaz pe flacără”. Întâi se aprinde flacăra apoi se deschide robinetul de gaz. (ZCH NEWS)
Articolul precedent4.000 de elevi susțin admiterea la liceu în Neamț
Articolul următor”Performanță”: a furat o mașină, a condus-o 3 km și a băgat-o într-un podeț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.