0:00

-17 grade Celsius este temperatura resimţită la Piatra Neamţ în noaptea de 25 spre 26 februarie. Chiar şi în aceste condiţii nu s-au înregistrat evenimente nedorite în ceea ce îi priveşte pe oamenii fără adăpost. 37 de astfel de persoane au fost cazate la adăpostul de noapte din cartierul Speranţa, iar reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Piatra Neamţ spun că acesta este pregătit chiar cu paturi suplimentare, dacă numărul „beneficiarilor” va creşte.

37 de persoane cazate în adăpostul din Speranţa pe timp de ger, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Noi suntem pregătiţi cu paturi pliante, dacă numărul persoanelor  care vin la adăpost depăşeşte capacitatea acestuia, de 40 de locuri. Sâmbătă noapte au fost 32 de persoane, iar duminică noapte au fost 37. Multe dintre persoanele fără adăpost din Piatra Neamţ refuză să vină în centrul din cartierul Speranţa deşi acolo au posibilitatea să se încălzească, să se spele şi primesc şi o gustare sau ceaiuri calde”, a declarat Ana Berea, şefa DAS Piatra Neamţ.

37 de persoane cazate în adăpostul din Speranţa pe timp de ger, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Piatra Neamţ, conform planului de măsuri adoptate pentru perioadele cu temperaturi extreme, în fiecare noapte sunt căutaţi pe străzile oraşului oamenii fără adăpost. Marea majoritate a acestora refuză însă să fie ajutaţi.

„În noaptea de duminică spre luni (n.r. – 25/26.02.2018) o patrulă mixtă formată din poliţişti locali şi reprezentanţi DAS au mers prin Piatra Neamţ, pentru a identifica persoanele fără adăpost. Au fost găsite 5 astfel de persoane, 4 au refuzat să meargă la adăpostul din cartierul Speranţa. Pe cea de a cincea am transportat-o cu maşina Poliţiei Locale acolo şi am predat-o personalului de la adăpostul de noapte”, a precizat Eugen Pancu, director Poliţia Locală Piatra Neamţ.

37 de persoane cazate în adăpostul din Speranţa pe timp de ger, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConform ultimelor date statistice, în municipiul Piatra Neamţ există o migraţie permanentă a oamenilor care trăiesc pe străzi. Mulţi dintre aceştia vin din comunele apropiate sau din alte oraşe şi pleacă înapoi în localităţile de domiciliu, după câteva săptămâni sau câteva luni. Persoane fără adăpost „cu domiciliul în Piatra Neamţ” sunt cel mult 20. (E.C.)

Articolul precedentStimularea productivității la Parking SA: salariați trimiși în vacanță, deși firma merge pe minus
Articolul următorBAC 2018 Evaluarea competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.