În ședința ordinară de marți, 27 februarie, Consiliul Local Piatra Neamţ va dezbate și vota bugetul de venituri şi cheltuieli pentru două din societăţile din subordine. Este vorba despre Parking SA şi Perla Invest SRL. Dacă, în cazul celei din urmă, totul e prezentat într-o formă cât mai austeră, având în vedere insolvenţa în care se află firma, în cazul Parking situaţia stă cu totul altfel.

Conform previziunilor celor care se ocupă de parcările de reşedinţă din Piatra Neamţ, veniturile vor fi mai mari faţă de anul 2017, dar şi cheltuielile pe măsură. Cei 15 salariaţi, care, în general, încheie contracte, trasează locuri de parcare şi blochează autoturisme, vor primi anul acesta nu doar salarii şi bonusuri, tichete de masă, ci şi vouchere de vacanţă. Dacă plenul Consiliului Local va aproba, desigur.

Potrivit notei de fundamentare prin care conducerea Parking cere aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018, ”se acordă tichete de masă corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea… În aceste condiţii valoarea previzionată pentru 2018 este de 46.447 lei. Tichetele de vacanţă reprezintă soluţia eficientă pentru creşterea productivităţii şi motivarea salariaţilor, pentru recuperarea capacităţii de muncă… Valoarea previzionată pentru anul 2018 este de 20.300 lei, reprezentând tichete în valoare de 1.450 lei pentru fiecare salariat”.

Trebuie să recunoaștem că merită să te înscrii în PMP și merită să ajungi să lucrezi la Parking. Ca să fim totuși corecți, cheltuielile cu bonurile de masă și cele de vacanță nu reprezintă nici jumătate din cheltuielile prognozate cu întreținerea directorului general, de 143.604 lei. (E.C.)