pietricica turism

S-a încheiat şi cea de-a treia probă a bacalaureatului 2018, sesiunea de iarnă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. În Neamţ, în cele 33 de centre de evaluare s-au înscris 3.452 candidaţi pentru susţinerea probei C, din care au fost prezenţi 3.372. 79 dintre dintre aceştia au absentat, iar un candidat a fost eliminat.

Conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ 54 dintre liceenii înscrişi la această probă nici măcar nu înţeleg un text într-o limbă de circulaţie internaţională. 1.188 dintre ei au capacitatea să înţeleagă un text scris într-o limbă străină, iar alţi 881 pot scrie mesaje în limba respectivă. 692 dintre cei prezenţi la această evaluare au primit calificativ A1 pentru conversaţie, iar alţi 1.330 candidaţi au primit calificativ B2 tot pentru capacitatea de a conversa cu un interlocutor într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prima probă scrisă a bacalaureatului 2018 cea de Limba si literatura română  va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă este programată marți, 26 iunie, iar proba proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă, la alegere a profilului și specializării  se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, ora 12:00 și e urmată de depunerea contestațiilor, orele 12:00 – 16:00. Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. (E.C.)