reclama autocenter

Stan_Viorel

* ISJ Neamţ le-a cerut să intre în legalitate

* cu toate acestea, „generalul” Stan afirmă că „nu există un cadru legal clar care să stabilească în ce condiții este obligată o școală să aibă autorizație de securitate la incendiu”

Reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean Neamț au sesizat mai mulți directori de școli că imobilele unde învață elevii pe care îi păstoresc sunt în ilegalitate. Este vorba de 34 de clădiri care nu au autorizație de securitate la incendiu. Viorel Stan, inspectorul general al ISJ Neamț, a spus că cele 34 de clădiri funcționează în ilegalitate din cauza unui cadru legal ambiguu, care permite unor clădiri vechi să funcționeze fără asigurarrea măsurilor PSI (Prevenire și Singere a Incendiilor).

„Nu există un cadru legal clar care să stabilească în ce condiții este obligată o școală să aibă autorizație de securitate la incendiu. Spre exemplu, o clădire veche de 100 de ani, potrivit unei H.G. din 1962, nu are obligația de îndeplini normele PSI, pe când acele clădiri care au făcut și cele mai mici modificări la structură, după 2008, sunt obligate să aibă autorizație. Vrem ca directorii să știe că fără autorizații funcționează în ilegalitate”, a declarat Viorel Stan.

Cu acestă ocazie, inspectorul general a organizat joi, 16 ianuarie, o întâlnire cu directorii, a căror școli nu au autorizații, unde au fost invitați și reprezentanți ai ISU Neamț.

„Aceste școli nu pot fi închise, așa cum nu sunt închise nici cele care nu au autorizație de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică. Noi am dat avize de securitate cu specificarea ca aceste unități să ducă la îndeplinire anumite cerințe legate de securitate. Urmărim să vedem dacă au fost îndeplinite aceste cerințe”, a declarat col. Ioan Nițică, șeful ISU Neamț. Întâlnirea cu directorii școlilor este organizată în contextul în care, la începutul lunii ianuarie, o școală din Icușești a luat foc. Potrivit autorităților locale școala nu avea asigurare. (M. TEODOROF)

Articolul precedent12 €/mp pentru cabinetele medicale
Articolul următorNadine Simion, cercetată în libertate

7 COMENTARII

    • Cred ca ar fi cel mai bine pt tov Stan……., asa ca sa poata dormi linistit……, sa plece acasa….. oare nu constientizeaza ca palaria e extrem de mare pentru cat poate????? Ar fi mult mai bine sa plece singur (…)!!!!! ….. vai avea surprize mari nea gheneraly…….

  1. Domnule inpector scolar general STAN VIOREL de ce nu -ti exerciti atributiile de serviciu pentru care noi cei mici si multi contribuim la plata salariului dumneavoastra? Atentie cum intelege – ti MANAGEMENTUL, deoarece aveti in subordine si Colegiul Ion Creanga Tg. Neamt, unde stiti dv. despre ce este vorba…………!!!! ROMANUL face parte tot din judetul NEAMT? Eu stiu, dar dv. stiti?
    Sunt mai importanti prietenii sau respectarea legii?

  2. Nu te lasa, Viorele! Prietenii nu te lasa la greu. Fii asa cum te stim noi, indiferent la tot ce se intampla in jurul tau! Daca ai nevoie de sprijin stii tu unde sa mergi.

Comments are closed.