0:00

Deși au fost nenumărate acțiuni de prindere a căutătorilor de trufe, nici acum oamenii n-au înțeles că, în vreme ce nu-i oprește nimeni să culeagă ghebe, de exemplu, trufele au un regim special, recoltarea lor nu se face oricum, pentru că poate dăuna arborilor la rădăcina cărora cresc, iar, peste toate, există o firmă care a câștigat, prin licitație, dreptul de a le recolta în județul Neamț.

În acest context, acțiunile polițiștilor și ale pădurarilor sunt foarte bine motivate. Una din ele a avut loc pe 6 noiembrie, când polițiștii din Girov au depistat, pe DN 15 D, un autoturism în care se aflau 3 bărbați din Oniceni, 10 câini și 2,5 kg de trufe.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit că aceștia au recoltat trufele din fondul forestier aflat în administrarea Ocolului Silvic Bicaz, fără a deține autorizație”, a declarat agentul Georgiana Moșu, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț. ”Întreaga cantitate de trufe a fost confiscată şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Gârcina”.

Cei trei bărbați, care au vârste între 35 și 44 de ani, au primit câte o amendă de 2.000 de lei. (C.M.)

Articolul precedentCS Ceahlăul, bronz la Naţionalele de lupte greco-romane pentru juniori
Articolul următorFOTO Piatra Neamț: Se reamenajează intersecția de la Gară
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.