CS Ceahlăul Piatra Neamţ a cucerit o medalie de bronz la finala pe ţară a Campionatelor Naţionale de lupte greco-romane pentru juniori III şi IV. Concursul a avut loc la Oneşti, în perioada 1-4 noiembrie. Gabriel Stan (juniori IV) a obţinut locul al treilea la categoria 46 de kilograme. Pietreanul a pierdut un singur meci la Oneşti (din 6), în faţa sportivului care avea să devină campion naţional.

“A pierdut primul meci din cauza lipsei de experienţă la acest nivel. Sportivul care a ieşit campion este la al treilea an în care participă la această categorie şi acest plus s-a văzut. Apoi, în celelalte cinci meciuri disputate nu a avut probleme. Ca valoare a fost peste toţi adversarii întâlniţi. Gabriel Stan însă are un viitor frumos în faţă în acest sport, dar depinde mult de seriozitatea cu care va trata viaţa sportivă”, a declarat antrenorul Mircea Covătariu, pentru site-ul oficial al CS Ceahlăul Piatra Neamţ.

Gabriel Stan este component al lotului naţional, fiind elev la Şcoala Gimnazială Nr. 11 Piatra Neamţ şi la Centrul de Plasament “Elena Doamna” tot din municipiul reşedinţă de judeţ. Ceilalţi doi sportivi prezenţi la naţionalele de la Oneşti sunt Constantin Răducanu (29 kilograme – juniori IV) şi Vasilică Andronache (72 kilograme – juniori III). “Au calităţi amândoi şi sigur vor aduce medalii clubului în curând”, a mai precizat Mircea Covătariu. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: CS Ceahlăul Piatra Neamţ)