A fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern care reglementează acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2014, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice. Legea spune că, pentru anul 2014, a fost asigurat un număr de maximum 59.641 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.

În ce priveşte judeţul Neamţ, lista de aşteptare creşte considerabil de la o lună la alta. Dacă pe data de 9 ianuarie figurau doar 309 persoane înscrise pentru un bilet de tratament la Casa de Pensii Neamţ, astăzi înregistrate sunt de 10 ori mai multe: 3.227 de pensionari:

“Într-adevăr, creşterea numărului solicitărilor biletelor de tratament este de aproape 10 ori mai mare faţă de începutul lunii ianuarie. Aşteptăm acum să primim coordonate oficiale de la Casa Naţională de Pensii. Cel mai probabil, distribuirea propriu-zisă a biletelor ar urma să înceapă în luna martie. În orice caz, până în luna noiembrie a anului trecut, pe listele noastre figurau 3.621 de astfel de cereri. Important este că pensionarii se pot înscrie în continuare pe aceste liste de aşteptare. Cererea trebuie depusă cu cel puţin 30 zile înainte de prima zi a lunii în care se solicită sejurul. Astfel, pensionarul care doreşte un concediu în luna august trebuie să vină cu documentele cel mai târziu până la data de 1 iulie a acestui an şi în funcţie de punctaj se va face şi repartizarea”, ne-a declarat Oana Fodor, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Neamţ. (I.H.S.)

Articolul precedentBuget aprobat la Târgu-Neamț
Articolul următorConcluzie la planning: mai bine contracepție decât avort