25 de copii cu rujeolă sunt din Piatra Neamț, arată datele pentru luna martie din  evidența Direcției de Sănătate Publică Neamț. Alte 44 de îmbolnăviri sunt la copii din Girov, Cândești, Gârcina, Alexandru cel Bun, Borca, Tazlău, Izvoare, Vânători, Bodești, Roznov, Borșeni, Dumbrava Roșie, Potoci, Negrești și Podoleni.

Pentru fiecare caz de rujeolă, s-a efectuat anchetă epidemiologică, cu depistarea contacților direcți, anunțarea medicilor de familie, a asistenților comunitari și a mediatorilor sanitari în vederea aplicării măsurilor antiepidemice. În cadrul acestor măsuri, s-au vaccinat 65 de copii din respectivele focare. Cea mai bună măsură de limitare a epidemiei de rujeolă este vaccinarea, dar aceasta nu se poate aplica decât cu colaborarea părinților sau a aparținătorilor”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

În luna martie au fost raportate 74 cazuri de copii suspecți de rujeolă, iar în 5 cazuri analizele de laborator n-au confirmat virusul, pentru restul de 69 probe de ser fiind așteptate rezultatele de la Institutul Cantacuzino din București. Dr. Mirela Grădinaru mai spune că majoritatea cazurilor de îmbolnăviri se înregistrează la grupele de vârstă 0-1 an, 1-4 ani, neeligibili la vaccinare sau nevaccinați, principalele motive fiind refuzul și contraindicațiile medicale. (C.I.)

Articolul precedentACTUALIZARE Săptămâna neagră continuă: O gravidă a vrut să se sinucidă
Articolul următorFurt din mașină înregistrat pe cameră video
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.