Din cei 222 de candidați înscriși la concursul de directori și directori adjuncți la cele 192 de școli din județul Neamț, doar un singur profesor a fost eliminat la proba dosarului. Laviniu Constantin Apostoae, directorul Școlii Profesionale Oglinzi (Răucești), nu mai poate participa, fiindcă a fost condamnat definitiv, la doi ani închisoare cu suspendare, pentru complicitate la corupție. Sentința definitivă a fost pronunțată de Curtea de Apel Bacău, pe 25 septembrie 2021.

Profesorii rămași în concurs au documentele valide și vor susține proba scrisă în data de 15 octombrie. „Concursul scris va avea loc la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra-Neamț, unde sunt toate condițiile necesare pentru buna desfășurare a probei. Camerele video vor fi în funcțiune, se asigură materiale sanitare de protecție, spațiile sunt generoase așa încât să existe distanța necesară”, a declarat Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Neamț.

Candidații își vor declara opțiunile pentru școala pe care vor să o conducă după finalizarea probei scrise. Comisia de examen la fiecare școală se va forma ulterior, pentru ultima probă, interviul.

Lista candidaților înscriși a fost publicată de IȘJ Neamț, doar 19 profesori fiind de acord să li se afișeze numele:

8oct concurs directori isj neamt

 

C.I.

Articolul precedentCinci localități în scenariul roșu, Piatra Neamț a trecut de 7 cazuri COVID-19 la mia de locuitori
Articolul următorINFORMARE METEO Frig şi ploi, posibil ninsori la munte