reclama autocenter

258 de nemțeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, 99 dintre aceștia din Piatra Neamț. Cinci localități se află de astăzi, 8 octombrie, în scenariul roșu SARS-COV-2, potrivit informațiilor oficiale de la DSP Neamț.

Incidența la mia de locuitori în Piatra Neamț a ajuns la 7,04, alte patru localități având o rată a infectărilor cuprinsă între 6 și 8 la mie: Pângărați, Girov, Farcașa și Dobreni. Comuna Pângărați, cu 47 de persoane testate pozitiv în ultimele 14 zile a ajuns la o incidență record de 8,74.

Din păcate, și în ultimele 24 de ore, au avut loc 6 decese în Spitalul Municipal Roman și în SJU Piatra Neamț, ale unor persoane cu vârste cuprinse între 60 și 87 de ani, care sufereau și de alte boli grave asociate precum cardiovasculare, obezitate și diabet zaharat. Unul dintre aceștia fusese vaccinat cu schema completă.

În SJU Piatra Neamț 262 de pacienți pozitivi sunt internați în diferite secții și 18 suspecți, în acest moment nemaifiind disponibile decât 3 paturi pentru suspecți. Pentru pacienții testați pozitiv mai există 16 paturi, niciunul cu ventilator însă și alte 11 paturi pentru cei infectați cu noul coronavirus care au alte patologii grave asociate.

Cu 2.029 de persoane pozitive în ultimele două săptămâni, județul Neamț a ajuns la o rată a infectării de 3,58 la mie.

O situație exactă a numărului de bolnavi covid 19 și a incidenței pe localități puteți avea consultând tabelul de mai jos.

incidenta L 08.10.2021

Angela Croitoru

Articolul precedentPNL Neamț: „Dacă ar avea onoare, Ionel Arsene ar trebui să demisioneze”
Articolul următor221 de profesori validați pentru concursul funcțiilor de conducere la 192 de școli din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.