0:00

Cei 76 de copii din familii aflate în dificultate care frecventează Centrul de zi „Primii paşi” din Piatra-Neamţ vor primi hrană zilnică în valoare de 22 de lei, potrivit legii. Suma va fi aprobată în şedinţa de mâine, 26 octombrie.

Orice părinte ştie că mare lucru nu-i poţi pune în farfurie unui copil cu 22 de lei, când numai 1 litru de lapte costă cel puţin 8 lei, nemaivorbind de un desert şi trei mese pe zi. Dar, până în primăvara anului trecut, toţi copiii din astfel de centre destinate orfanilor sau celor din familii aflate în dificultate primeau şi mai puţini bani, doar 16 lei. Asta reflectă grija pe care statul român o are faţă de aceşti copii, dat fiind faptul că suma este stabilită prin lege, nicio primărie neavând cum să intervină pentru modificarea ei.

22 de lei pe zi pentru hrana copiilor de la Centrul „Primii Paşi” Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCopiii provin din familii monoparentale, familii ai căror părinți/părinte sunt în somaj sau în căutarea unui loc de muncă, din familii care locuiesc în spații supraaglomerate, în zone defavorizate sau aparțin minorității rome sau unor grupuri marginalizate, ai căror părinți au un nivel scăzut de educație, au părinți plecați în străinătate sau din familii cu venituri mici.

Este vorba despre o creşă, deci copiii au vârsta cuprinsă între 0-2 ani, 3 ani neîmpliniți la data intrării in creșă. Creșa “Primii pași” funcționează în subordinea Direcției de Asistență Socială și oferă servicii de educaţie timpurie prin cei 4 educatori angajați ai instituției.

Toate serviciile acordate în cadrul Creșei “Primii pași” sunt gratuite. Fiecare dintre aceşti copii beneficiază de o subvenție de 1.800 lei/an, cu condiţia prezenței zilnice în creşă. Subvenția acoperă cheltuieli pentru haine şi deplasarea la centru. Centrul de zi „Primii pași” a fost realizat  cu finanțare din Fondul Social European în scopul creșterii participării la învățământul antepreșcolar. (A.C.)

Articolul precedentSe casează 13 echipamente de la locuri de joacă din Piatra-Neamţ
Articolul următorPrima rundă a procesului Andrei Carabelea – Adrian Niță: primul datorează 3000 lei cheltuieli de judecată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.