0:00

Prima rundă a procesului Andrei Carabelea – Adrian Niță: primul datorează 3000 lei cheltuieli de judecată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a pierdut procesul pe care i-l intentase prefectului Adrian Niță. Litigiul a avut la bază nemulțumirea primarului care s a considerat lezat de afirmațiile pe care prefectul le-ar fi făcut despre el și instituția primarului. „Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâta Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Carabelea Andrei în contradictoriu cu pârâta Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Respinge ca neîntemeiată acţiunea formulată de reclamantul Carabelea Andrei în contradictoriu cu pârâtul Niţă Vasile-Adrian”, conform Tribunalului Neamț.

Instanța a stabilit că Andrei Carabelea îi datorează lui Adrian Niță 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Decizia instanței de fond nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 de zile. Trebuie spus că procesul a intrat pe rolul instanței pe 23 martie, iar primul termen a avut loc pe 20 septembrie. Mai mulți judecători s-au abținut de la soluționarea cauzei, însă în cele din urmă procesul a avut loc, iar soluția a fost dată pe 25 octombrie.

Reamintim că primarul Carabelea a susținut că a apelat la justiție după un lung șir de materiale în care prefectul ar fi făcut o serie de afirmații jignitoare, calomnioase și cu caracter defăimător la adresa sa și a instituției primarului (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedent22 de lei pe zi pentru hrana copiilor de la Centrul „Primii Paşi” Piatra-Neamţ
Articolul următorFOTO. Ziua Armatei Române la Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.