19 ani de pușcărie pentru un tânăr din Cordun care răpea fete și le viola, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii din Roman l-au ridicat, în seara de 3 octombrie, la ora 21:00, pe Ionuț Petru Bodros (22 de ani), din Cordun, care a fost condamnat, de Tribunalul Iași, la 19 ani și două luni de închisoare. Individul a fost escortat la Penitenciarul Bacău.

Bodros a fost anchetat de procurorii DIICOT și apoi judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi viol.

”În fapt, acesta împreună cu ceilalţi coinculpaţi din cauză, a constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat, în scopul identificării, racolării, transportării şi determinării prin acte de violenţe sau inducere în eroare a unor victime minore, provenind din familii extrem de sărace, să întreţină raporturi sexuale cu ei şi cu diferiţi clienţi, în beneficiul inculpaţilor”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Bodros a fost trimis în judecată, în anul 2014, împreună cu alți 4 tineri. Toți au primit pedepse care totalizează 97 de ani de închisoare cu executare.

„Față de inculpați există suspiciunea rezonabilă că recrutau prin violență tinere minore de pe raza județelor Iași și Neamț”, se arată în comunicatul DIICOT Iași de la acea vreme.

”Tinerele răpite erau transportate pe raza municipiului Roman unde erau violate și exploatate sexual, membrii grupării obligându-le să întrețină relații sexuale contra cost cu diferiți clienți racolați tot de către membrii grupului. La data de 28 octombrie 2014, procurorii DIICOT Iași împreună cu polițiștii din cadrul BCCO Iași au efectuat 6 percheziții pe raza județului Neamț, la locuințele unor persoane suspectate de implicare în activitatea infracțională”. (C.M.)

Articolul precedentNEAMŢ: Ce presupune o reabilitare de drum cu peste 8,5 milioane de lei
Articolul următorAlegerea delegatului sătesc, motiv de nemulțumire la Verșești-Girov
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.