Timp de 12 ore, în ziua de 31 mai, poliţiştii rutieri din Bacăiu, sprijiniţi de colegii lor din Neamţ, au acţionat pe E 85 pentru combaterea vitezei excesive – una  din principalele cauze generatoare de accidente.

La nivelul judeţului Bacău s-au folosit 2 echipamente video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCAM. În cadrul acțiunii, poliţiştii au aplicat 167 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 217.000 de lei. Din cele 167 de sancţiuni contravenţionale, 164 au fost aplicate pentru încălcarea limitelor legale de viteză, iar dintre acestea, 106 au fost aplicate pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/ h limita admisă, fiind reţinute tot atâtea permise de conducere”, a precizat inspectorul principal de poliţie Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Printre amatorii de viteză excesivă se numără o tânără de 26 de ani şi un bărbat de 31 de ani, care au fost înregistraţi conducând cu 121 km/h, respectiv 135 km/h. Ambii au fost amendaţi cu câte 1305 lei şi au rămas fără permise de conducere pentru 90 de zile.

C.M.

Articolul precedentCopiii din centre – surprize din partea DGASPC Neamț de 1 Iunie
Articolul următorPlatforma de programare la vaccinare este funcțională pentru copiii de 12-15 ani