pietricica turism

Trei amenzi, în sumă de 15.000 lei, au fost date marți, 18 iunie 2019, de polițiștii de Ordine Publică, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice Neamț. Polițiștii au acționat prin controale în trafic pe DN 15, la Straja, la Tarcău, dar și la o firmă din Dămuc, avându-i alături pe pădurarii de la Direcția Silvică Neamț.

 

La Straja, a fost depistat „un bărbat de 37 de ani, din Bicaz Chei, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 24,82 m.c. cherestea rășinoase. Poliţiştii, împreună cu lucrătorii silvici, au constatat existenţa unor neconcordanţe între materialul lemnos transportat şi cel consemnat în avizul de însoţire. Conform procedurii, s-a dispus confiscarea materialului lemnos care era în plus, respectiv 2.12 m.c. cherestea rășinoase, în valoare de peste 1.300 de lei. Societatea comercială cu profil specific din Bicaz Chei a fost sancționată contravențional cu amendă de 4.000 de lei, conform Legii 171/2010 R”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

La Tarcău, polițiștii au oprit o autoutilitară, condusă de un bărbat de 52 de ani, din Bicaz-Chei, și au constatat că erau 6,01 mc de cherestea rășinoase în plus față de volumul de 8,4 mc trecut în avizul de însoțire. Societatea comercială din Bicaz Chei a fost sancționată contravențional cu amendă de 6.000 de lei, iar cele 6.01 mc de cherestea, în valoare de peste 3.800 de lei, au fost confiscate.

Polițiștii au făcut un control și la un gater din comuna Dămuc, unde au descoperit că 4,88 mc cherestea de rășinoase nu fuseseră expediați, deși avizul de însoțire a materialului lemnos era emis. Societatea a fost amendată de polițiști, cu suma de 5.000 de lei, și în plus s-a dispus confiscarea sumei de 3118,32 lei, reprezentând contravaloarea cherestelei.

(C.I.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.