Candidaturile a 149 de profesori din Neamț au fost validate de Ministerul Educației Naționale pentru examenul de definitivat din vara acestui an.

Cei mai mulți dintre ei sunt nou intrați în sistem, dar sunt și câțiva aflați la a doua și chiar la a patra încercare. De pildă, o educatoare cu 9 ani vechime este la primul ei examen, o învățătoare cu 10 ani vechime este la a treia candidatură, un profesor de muzică, de 9 ani în exercițiul funcțiunii, s-a înscris a treia oară, în timp ce un psihopedagog din învățământul special s-a înscris la examen pentru prima dată.

Ca specializare, sunt educatori și învățători, profesori de la disciplinele tehnologice, cei care predau muzica, sportul, profesorii din învățământul special, dar și 5 profesori de matematică.

Profesorii cu dosarele validate trec, în această perioadă, prin inspecțiile de specialitate, care se vor încheia la 31 mai. Proba scrisă se va desfășura pe 24 iulie 2019, rezultatele finale fiind publicate în 5 august, urmând ca promovații să fie validați de Ministerul Educației Naționale printr-un ordin emis până pe 14 august 2019. (C.I.)