0:00

Neamț: În curtea poliției nu mai încap camioanele confiscate cu lemne, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCurtea Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, care n-a fost dotată din „născare” cu garaj pentru camioane, a devenit parcare pentru autovehiculele de mare tonaj, de când agenții au „puterea” de a confisca lemnul găsit în trafic, cu tot cu mijlocul de transport. Din luna mai încoace, polițiștii au confiscat 5 autovehicule, dar numai 4 au încăput în curte, iar unul este lăsat în parcarea unei firme specializată în transport de mărfuri.

Atributul nostru legal este să le confiscăm, lemnul îl lăsăm la ocoalele silvice, dar în privința autovehiculului, legea nu mai spune unde să-l ducem”, a declarat comisarul șef Paul Tablan, șeful Poliției Neamț. „Legislația prevede că ANAF trebuie să se ocupe cu bunurile confiscate, pe domenii. Și avem perisabile, animale vii, dar nicăieri camioane. Bineînțeles va trebui completată prevederea legislativă, dar deocamdată toți cei care au rămas fără mijloacele de transport au contestat în instanță procesele verbale de contravenție și nu s-a pronunțat încă nicio hotărâre”.

Prevederea legală care permite confiscarea camioanelor este articoul 25 din Legea 171/2010, care a fost modificat la sfârșitul lunii aprilie 2016. Conform modificării, pot fi confiscate autovehiculele care transportă lemn fără documente legale. Rămâne de văzut cum vor soluționa instanțele de judecată contestațiile.

C.M.

Articolul precedentCheta de 6 milioane de euro pentru Cumințenia Pământului continuă
Articolul următorProtest pe stâlpul telegondolei în sprijinul jefuitorilor de la Poștă. Live text
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.