statuie-cumintenia-pamantuluiSculptura „Cumințenia Pământului” realizată de celebrul sculptor Constantin Brâncuși reprezintă în continuare o prioritate pentru statul român, dar nu una atât de mare cât să se dea toate fondurile necesare, adică aproximativ 11 milioane de euro. Guvernul a alocat 5 milioane, restul de 6 trebuind să vină de la populație.

Într-un comunicat de presă din 22.07.2016, Guvernul României informează că românii care doresc să participe la inițiativa pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși, „Cumințenia Pământului”, pot trimite un SMS la numărul 8833 cu textul „BRÂNCUȘI”. Valoarea unui mesaj este de doi euro iar numărul este valabil în rețelele Digi Mobile, Orange, Telekom România Mobile și Vodafone până la data de 30 septembrie.

Cei interesați să contribuie la această campanie mai pot dona direct prin intermediul site-ului oficial http://www.brancusiealmeu.ro, sau prin intermediul eMag cumpărând virtual pe http://www.emag.ro “Cumințenia pământului”, donând astfel în conturile campaniei pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși. Sunt, de asemenea, disponibile conturi în lei, euro și dolari deschise pe numele Ministerului Culturii, în care se pot face donații prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, datele exacte putând fi găsite pe site-ul campaniei.

Până la data de 15 iulie au donat aproximativ 17.000 de oameni, strângându-se suma de 306.773 de euro. În ciuda acestei mobilizări importante, ținta de 6 milioane de euro până la data de 30 septembrie pare una greu de atins.