0:00

Lemne confiscate cu tot cu camion, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn tânăr de 24 de ani din judeţul Suceava a rămas pieton după ce s-a intersectat cu poliţiștii de la Secția Rurală Sagna. Bărbatul conducea un camion cu lemne și a fost oprit pentru control.
„Agenții au constatat că bărbatul, care conducea un autotractor cu semiremorcă în care se afla cantitatea de 27.55 mc material lemnos, nu deținea aviz de însoțire secundar sau alte documente prevăzute de legislația silvică sau legislația fiscală”, a precizat subcomisarul Constantin Irina, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț. „Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 2000 lei, iar întreaga masa lemnoasă a fost ridicată în vederea confiscării și predată Ocolului Silvic Horia. De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea mijloacelor de transport folosite la săvârșirea contravenției”.
Conform unei prevederi legislative, din acest an atât poliţiștii, cât și lucrătorii silvici au dreptul să dispună confiscarea autovehiculelor folosite la transportul nelegal al lemnului. Măsura ar trebui să-i descurajeze pe cei care se ocupă cu afacerile ilicite de la exploatare, până la comercializarea copacilor. Practica demonstrează că încă mai e cale lungă până ce pădurile să fie protejate prin lege, la modul real.
C.M.

Articolul precedentFemeie de 65 de ani tâlhărită în faţa casei
Articolul următorAutotren cu electrocasnice răsturnat în curbă!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

6 COMENTARII

  1. trebuia oprit inainte sa taie, acum faptul e facut, sa il pun sa si replanteze in zona aia, sa nu ramana despadurit!!

  2. asta e asa de ochi lumii ..de ce nu nu ii prinde pe cei care duc in masa la fabricile austiacului…care taie padurea din Romania in stil barbar..

Comentariile sunt închise.