125 de poliţişti au ieşit la „vânătoare” de şoferi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 8-10 iulie, în tot județul Neamț se desfășoară acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru asigurarea fluenței traficului.

În zilele de 8 şi 9 iulie au fost angrenați în acţiuni 125 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică și transporturi, care au aplicat 584 de amenzi, în valoare de 72.586 lei, au reţinut 30 de permise de conducere (din care 7 pentru conducere sub influența alcoolului și 7 pentru depășirea regimului legal de viteză); au retras 15 certificate de înmatriculare și au constatat 11 infracțiuni, din care 6 la regimul rutier.

Primul şofer căruia i s-a întocmit dosar penal a fost depistat în seara de 8 iulie, circulând pe DN 2, în localitatea Traian. Este vorba despre un tânăr, de 20 ani, din Fălticeni, care avea permisul suspendat. În aceeaşi zi, poliţiştii din Grințieș au depistat pe DN 15, un autoturism condus de un bărbat, de 42 ani, din comună, care se afla sub influența alcoolului.

În seara de 9 iulie, un alt şofer, în vârstă de 32 de ani, din Timişeşti, a fost prins băut la volan pe DN 15 B din localitate, iar un tânăr, de 18 ani, din Rediu a fost depistat conducând un autoturism, deşi nu avea permis. Cel mai „hotărât” dintre şoferii prinşi băuţi a fost un bărbat, de 45 ani, din Petricani, care mirosea a alcool şi avea dreptul de a conduce suspendat şi, cu toate acestea, se afla la volan, în seara de 9 iulie. El a refuzat să sufle în etilotest, aşa că a fost dus la spital, unde i s-a recoltat sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii din Stăniţa au găsit o autoutilitară „parcată” într-un şanţ, au făcut verificări şi au stabilit că şoferul (un bărbat, de 38 de ani, din localitate) s-a urcat beat la volan şi a pierdut controlul asupra direcţiei. Toţi conducătorii auto care au comis infracţiuni la regimul rutier sunt cercetaţi penal, iar acţiunile continuă şi astăzi, pentru depistarea altor şoferi care pun în pericol siguranţa traficului. (C.M.)

Articolul precedentBăut şi cu „lămâia-n geam”, a provocat un accident la Roznov!
Articolul următorCăciuli de blană model preoțesc contrafăcute!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.