0:00

Concursul pentru ocuparea funcției de city-manager la Târgu-Neamț a stârnit, cel puțin până în prezent, interesul a două persoane.

Este vorba de Geanina Fedeleș, actualul consilier personal al primarului Daniel Harpa, și de Ovidiu Manole, de profesie inginer zootehnist. De menționat că funcția de city-manager a fost ocupată, timp de 4 ani, de către Vasile Apopei, actualul viceprimar al orașului.

Târgu-Neamț: Pretendenți la funcția de city-manager, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGeanina Fedeleș are 37 de ani și a fost o perioadă managerul Asociației „Valea Ozanei. „Mă voi înscrie într-adevăr la concursul pentru city-manager. Declararea acestei intenții se pare că a stârnit comentarii și presupuneri, dar cu siguranță persoana cea mai bine pregătită va câștiga acest concurs. Consider relevantă perioada în care am fost managerul Asociației de Promovare și Dezvoltare Locală Valea Ozanei (iulie 2013 – august 2014), postură în care m-am ocupat de promovarea turistică a zonei și am participat la inițierea de evenimente cum ar fi festivalul medieval și perioada în care am lucrat ca și consilier al primarului orașului Târgu -Neamț (august 2014 – până în prezent), perioadă care mi-a permis să mă familiarizez cu acest domeniu al administrației publice și cu problemele cu care se confruntă orașul. Am absolvit Facultatea de Filosofie, Secția de Științe Politice a Universității Alexandru Ioan Cuza, din Iași și am urmat un master în Studii Europene, la Centrul de Studii Europene, Iași. Un alt proiect în care sunt implicată, în calitate de președinte al Asociației Ținutul Zimbrului este desemnarea zonei ca destinație Ecoturistică, într-o rețea națională de 10 astfel de destinații”, ne-a declarat Geanina Fedeleș.

Târgu-Neamț: Pretendenți la funcția de city-manager, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOvidiu Manole are o bogată experiență în domeniul zootehnic, lucrând în mai multe companii multinaționale. Este născut în 1972, fiind absolvent al Universității de Agronomie și de Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. „Am citit despre acest concurs pe internet și am considerat că este o oportunitate pentru mine de a-mi arăta mie, cât și altora că se pot face lucruri bune, în orașul nostru. În viziunea mea funcția de city-manager reprezintă gospodarul orașului, cel care știe să se ocupe de toate, la timpul potrivit, pentru a creea un confort cetățenilor. Îmi încerc șansa. Din punctul meu de vedere, un city-manager trebuie să aibă un ochi mult mai cuprinzător și mai obiectiv din afara sistemului, decât cei din interior. Am lucrat o viață întreagă la companii multinaționale și m-am format într-un anumit sistem. Consider că am un atu în plus față de cei care au lucrat în sistemul de stat ca funcționar public și a căror activitate în România nu prea este apreciată”, ne-a precizat Ovidiu Manole.

Dosarele de înscriere se depun până pe 2 august. Pe 16 august va avea loc proba scrisă, iar pe 18 august are loc interviul ce constă în prezentarea planului de management. (C.T. STURZU)

Articolul precedentBărbat salvat la limită din apartamentul care ardea
Articolul următorLiberalii cer instanței să pună președinte la CJ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.