Liberalii cer instanței să pună președinte la CJ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce-au contestat în toate felurile alegerea președintelui Consiliului Județean Neamț, liberalii au făcut și o acțiune în instanță, pe care au înregistrat-o ieri, 20 iulie, la Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Neamț.

Obiectul dosarului este ”suspendare executare act administrativ”, iar în calitate de reclamați apar Partidul Național Liberal – Organizația Județeană Neamț, prin președinte Cozmanciuc Mugurel Corneliu (la cabinetul avocatei Anton Monica), Humulescu Trăian, Hopșa Florin, Banu Gabriela, Anton Elena Monica, Acatrinei Dumitru, Pelepco Lucian, Nechita Marius Mihai, Lucaci Gabriel, Boca Dorinel, Stavarache Valentin Constantin, Triboi Gheorghe, Ciudin Mircea și Iacob Ștefan Grațian, iar pârâtul este Consiliul Județean Neamț.

Cum, însă, suntem în plină vacanță judecătorească este foarte posibil ca primul termen să fie stabilit undeva din toamnă încolo, în afară de situația în care cauza va fi considerată o urgență.

Prin acțiunea judecătorească, reprezentanții PNL cer ca hotărârea prin care au fost aleși, în ziua de 4 iulie, președintele și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Neamț să fie suspendată. Probabil până ce vor fi soluționate celelalte plângeri, pe care au anunțat că le fac împotriva lui Ionel Arsene, pe care-l acuză că a influențat votul consilierilor.

„Noi suntem nemulțumiți de faptul că nu s-a respectat legea la alegerea celor trei și că doamna prefect nu a ținut cont de sesizările făcute de noi. Avem și plângerea întocmită în proporție de 90% și am spus că vom respecta toți pașii legali. Am trimis adresa către premier și către domnul Petre Tobă, am depus și o cerere la Consiliul Județean, pentru a primi hotărârile cu privire la alegerea președintelui și vicepreședinților, deoarece nu sunt publicate pe site-ul insituției și nici nu au vrut să ni le dea altfel, deși trebuie să fie publice”, declara, la câteva zile după alegeri, Florin Hopșa. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTârgu-Neamț: Pretendenți la funcția de city-manager
Articolul următorDacă l-aţi văzut, sunaţi la 112! E dispărut de 4 zile!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.