12 organizaţii non-guvernamentale propun “Decalogul pentru sănătate”, un set de măsuri absolut necesare pentru redresarea sistemului medical din România.

“România are nevoie de o nouă strategie națională de sănătate asumată transpartinic și care să includă obiective realiste, concrete, care să reflecteze direct nevoile reale de sănătate și de protecție financiară ale populației, obiective care să poată fi atinse cu resursele previzibil disponibile. Această strategie națională de sănătate trebuie să ia în considerare servicii de prevenție pentru populația sănătoasă, servicii medicale curative pentru cetățenii bolnavi și servicii de paliație pentru cetățenii cu boli cronice incurabile. În același timp, această strategie națională de sănătate trebuie să se bazeze pe o evaluare a costurilor normative ale serviciilor medicale, la standardul mediu din Uniunea Europeană, urmărind planuri bugetare multianuale. Implementarea de urgență a următoarelor măsuri, într-un orizont de timp de 18 luni, poate produce acel efect de domino benefic întregului sistem medical românesc și de care avem mare nevoie fiecare dintre noi”, precizează ong-urile care au aderat la această iniţiativă. Măsurile propuse sunt următoarele:

Setul de propuneri este susţinut de către: Observatorul Român de Sănătate, Asociația “Dăruiește Viață”, Asociația “Salvați Copiii”, HOSPICE Casa Speranței, Fundația “Romanian Angel Appeal”, Fundația “Estuar”, World Vision Romania, Asociația “Inima Copiilor”, Asociația “Dăruiește Aripi”, Asociația “”Zi de Bine, Caravana cu Medici, Asociația Națională de Îngrijiri Paliative. Alte detalii se pot obţine AICI. “Decalogul pentru sănătate” integral:

decalog pentru sanatate
(M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentOrdinul privind pregătirea elevilor din anii terminali a fost atacat la Curtea de Apel Iaşi
Articolul următorSpitalul din Târgu Neamţ – sugestii şi reclamaţii direct pe adresa managerului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.