0:00

HCM Roman, victorie plătită scump, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPartida dintre HCM Roman şi HC Zalău, încheiată cu scorul de 25-23 în favoarea gazdelor, a fost una aprig disputată. Cei doi arbitri au dictat nu mai puțin de 15 eliminări temporare și două cartonașe roșii, ambele din tabăra Romanului, Toskovic și Tomescu. Ambele cartonaşe roşii au survenit în urma cumului de trei eliminări temporare.

„Mă bucur că am început noul an cu o victorie prețioasă, având în vedere că Zalăul venea după un rezultat foarte bun la Brașov în ultima etapă a turului. Am simțit și noi astăzi cât de tare este Zalăul, au avut o dorință și o combativitate foarte mare. Mă bucur că am reușit să obținem cele trei puncte puse în joc și să revenim pe locul 4 în clasament. Acest meci ne dă încredere și speranță în vederea jocului de duminică din Cupa EHF, cu Corona Brașov, o echipă ce a dat multe jucătoare în ultima perioadă la echipa națională. Felicit fetele pentru abordarea jocului, dăruire, unitate și dorință. Glibko a făcut un joc foarte bun (n.r.: a fost cea mai bună marcatoare, cu 14 reuşite), a jucat la adevărata ei valoare, însă evoluția ei se datorează echipei. Sunt mulțumit că s-aintegrat, sper să se mențină pe aceeași linie și să contribuie la rezultatele echipei”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

„Din punctul meu de vedere a fost un meci de angajament total. Am avut momente foarte bune. E adevăratcă am avut și anumite situații în care am ratat unu la unu, situații clare. Echipa care a greșit mai puțin a câștigat. Din păcate, în trei superiorități numerice nu am reușit să marcăm. Am avut și avem ghinion teribil la nivelul porții. Acum două zile, Adina Mureșan, cea mai în formă la turneele de pregătire de la Zalău și Cluj, a ajuns la urgențe și a fost operată de apendicită. După ce Cheța a rămas gravidă, a venit și treaba asta și nu e ușor. Nu am reușit să facem transferuri din cauza pretențiilor financiare nejustificate. Au greșit mai puțin, au jucat mai bine și cred că rezultatul este echitabil. Am fi putut totuși să obținem cel puțin un egal dacă am fi jucat ceva mai exact. S-a simțit și lipsa unui pivot de meserie. Mizam pe faptul că Romanul nu a disputat niciun meci amical în această perioadă, dar nu s-a văzut acest lucru. Vreau să le felicit pentru felul în care s-au prezentat astăzi, noi am arătat de parcă nu am fi jucat niciun meci de pregătire”, a declarat, la rândul lui, după joc, tehnicianul Gheorghe Tadici.

HCM Roman-HC Zalău 25-23 (11-10)

HCM Roman: Polocoșer, Tymoshenkova, Pîslaru (portari), Glibko 14 goluri, Toskovic 3, Iuganu 2, Stoleru 2, Chitacu 1, Druțu 1, Agrigoroaie 1, Gherman 1, Vartic, Cărămălău, Cîlici, Dincu, Tomescu. Antrenor: Florin Pera

HC Zalău: Inculeț, Diaconu, Mureșan (portari), Constantinescu 11 goluri, Puiu 5, Trif 2, Klimek 2, Bloj 2, Rob 1, Cîrligeanu, Tămaș, Trif, Țurcaș, Bardac, Lazăr, Onicaș. Antrenor: Gheorghe Tadici

Aruncări de la 7m: 9/9 transformate, respectiv 6/4 transformate

Eliminări: Cîlici, Iuganu, Toskovic (3), Tomescu (3), respectivTămaș (2), Bloj (2), Rob, Constantinescu (2)

Cartonașe roșii: Toskovic (trei eliminări), Tomescu (trei eliminări)

Mihai STOIAN

Articolul precedentLiceul de Artă şi-a învins „vecinul” în instanţă
Articolul următorTransportatorii de valori controlaţi de poliţie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.