0:00

Liceul de Artă şi-a învins „vecinul” în instanţă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDat în judecată de o firmă care voia să-şi deschidă o terasă în apropiere, Liceul de Arte „Victor Brauner” a câştigat procesul, în primă instanţă, la Judecătoria Piatra-Neamţ.

„Respinge acţiunea având ca obiect obligaţia de a face, formulată de reclamanta SC LILTOP SRL în contradictoriu cu pârâtul Liceul de Arte Victor Brauner, ca nefondată”, au hotărât judecătorii, în ziua de 6 ianuarie 2016. „Respinge cererea reclamantei de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată, ca nefondată. Ia act că pârâtul nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare”.

Scandalul dintre cele două părţi a izbucnit după ce Consiliul de administraţie al Liceului de Artă a refuzat să-şi dea acordul de vecinătate pentru înfiinţarea barului. Asta deşi există legi care interzic desfăşurarea unor astfel de „activităţi” în preajma unităţilor de învăţământ. Iar ideea reprezentanţilor firmei care au afirmat la primărie că dimineaţa vor vinde suc şi numai seara bere, este de-a dreptul hilară, cât timp elevii Liceului de Artă învaţă şi dimineaţa, şi după-amiaza, uneori până seara târziu.

Liceul de Artă şi-a învins „vecinul” în instanţă, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Din punctul de vedere al Primăriei Piatra Neamț, pot să vă spun că noi am respectat prevederile legale întru totul și pe ceea ce a însemnat documentație și autorizări. Nu vom elibera autorizație de construire și nici de funcționare fără acordul școlii. Și nu e vorba doar de acordul școlii, ci și de al tuturor vecinilor”, declara, anul trecut, viceprimarul Aurelia Simionică.

Firma LILTOP a susţinut, în toate solicitările de obţinere a acordului de vecinătate că distanţa dintre terasă şi şcoală ar fi „suficientă”, adică fix 2 metri, iar distanţa dintre locul de acces în liceu şi cel de acces la viitoarea terasă ar fi de 25 de metri cât prevede legea. Magistraţii n-au fost de acord cu opinia administratorului, dar decizia Judecătoriei Piatra-Neamţ nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

C. MIRCEA

Articolul precedentTÂRGU-NEAMŢ: 7.000 de semnături pentru modificarea Constituţiei – NU căsătoriei între aceleaşi sexe!
Articolul următorHCM Roman, victorie plătită scump
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.