masina blindataDe la începutul lunii decembrie 2015, până pe 3 ianuarie 2016 inclusiv, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au făcut sute de controale și verificări pe linia „respectării prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia personalului unităţilor economice care manipulează şi depozitează valori însemnate, ori transportă valori monetare”.

În total au fost verificate 198 de unități ce desfășoară activități în domeniu, 124 de spații de depozitare, precum și 18 transporturi de valori, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 333/2003, în valoare totală de 4.200 de lei.

„În cadrul acțiunilor desfășurate, a fost verificat modul de respectare a reglementărilor legale privind organizarea şi realizarea pazei şi protecţiei bunurilor şi valorilor pe timpul manipulării, păstrării ori depozitării acestora”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„De asemenea, au fost efectuate controale la societăţile care realizează transportul de valori, în vederea reducerii riscului producerii unor infracţiuni grave asupra persoanelor care efectuează operaţiuni cu valori monetare sau a personalului de pază şi protecţie. Controalele efectuate de poliţiştii pe linia transportului de valori au urmărit, cu predilecție, prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului. Totodată au vizat modalitatea de organizare şi executare a transportului de valori cu respectarea prevederilor legale incidente, respectiv colectarea şi transportul numerarului cu autoturisme amenajate şi personal însoţitor înarmat, precum şi asigurarea protecţiei locurilor de depozitare a valorilor cu respectarea minimă a cerinţelor de securitate”.

C. MIRCEA

Articolul precedentHCM Roman, victorie plătită scump
Articolul următorClubul Copiilor din Bicaz, provocare pentru ministrul Elisabeta Lipă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.