0:00

Un taximetrist pirat a ameninţat că-şi dă foc în faţa tribunalului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat, de 54 de ani, din satul Miron Costin, comuna Trifeşti, a făcut un spectacol sinistru în faţa Tribunalului comercial Piatra-Neamţ, în semn de protest faţă de faptul că a fost sancţionat de poliţia rutieră. Omul şi-a turnat pe el 5 litri de benzină şi a ameninţat că aprinde bricheta pe care o ţinea în mână. La faţa locului au fost dirijate echipaje de pompieri, poliţişti şi jandarmi, ultimii intervenind şi urcând bărbatul într-o ambulanţă SMURD, care l-a dus la secţia de psihiatrie a Spitalului judeţean Piatra-Neamţ.

Nemulţumirea bărbatului era că a fost prins în trafic, de un echipaj de poliţie rutieră, cu maşina plină de oameni pe care i-a luat la ocazie. A fost amendat cu 5.000 de lei şi i-au fost reţinute plăcuţele de cu numerele, plus certificatul de înmatriculare a maşinii.

„Bărbatul a mai fost sancţionat pentru efectuarea de transport neautorizat de persoane pe ruta Roman – Trifeşti, în zilele de 10 aprilie, 2 iulie şi astăzi, 11 decembrie 2015”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Cum nu era la prima abatere şi, de fiecare dată persoanele pe care le transporta au declarat că au plătit cursa, a fost sancţionat mai aspru decât până acum. La acţiunea de control pe care au făcut-o în trafic, poliţiştii au ţinut cont de reclamaţiile firmelor autorizate pentru transport persoane, care i-au luat la ochi pe „piraţi” pentru că le fură clienţii.

Pentru modalitatea prin care a ales să-şi manifeste dezacordul faţă de sancţiunea pe care a primit-o, „taximetristul” mai riscă o amendă, de astă dată pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. (C. MIRCEA)

Articolul precedentÎntrebări incomode: Câţi moldoveni vor într-adevăr AUTOSTRADĂ?
Articolul următorConstantin Iacoban la „Cinema, mon amour“
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.