iacoban puricePreşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul general de la Consiliul Judeţean Neamţ au fost invitaţi, de către directorul Victor Purice, să vizioneze, mâine seară, 12 decembrie, documentarul „Cinema, mon amour“, alături de public, la Cinematograful „Dacia“ din Piatra Neamţ, începând cu ora 19:00. Invitaţiile către oficialităţi au fost înmânate personal de către directorul Victor Purice, în această dimineaţă.

„Ne face o deosebită plăcere să avem în mijlocul nostru autorităţile judeţene, la evenimentul denumit «Cinema, mon amour». Pentru seara de sâmbătă, s-au epuizat toate locurile existente în cinematograf şi astfel ne simţim obligaţi faţă de prietenii noştri să reluăm evenimentul şi duminică, de la ora 18:00, pentru a le oferi tuturor posibilitatea de a viziona filmul dorit“, a declarat directorul Victor Purice.

Cinematograful „Dacia“ din Piatra Neamţ a renăscut în ultimii ani, după ce ajunsese pe marginea prăpastiei, asemeni multor altora din ţară. Prin implicarea directorului Victor Purice şi a colaboratorilor săi, cărora li s-au alăturat zeci de tineri voluntari care îşi doresc să salveze cinematograful, acesta a ajuns în faza în care la proiecţii sala se umple. Mai mult, în ultima perioadă, câţiva oameni de bine din oraş au contribuit cu dotări strict necesare, culminând cu reuşita ca, din ianuarie anul viitor, cinefilii să poată urmări la „Dacia“ proiecţii 3D, cu ajutorul echipamentelor provenite de la Cinematograful „Patria“ Bucureşti, care nu mai funcţionează, pentru că nu prezintă siguranţă în exploatare.

cinema panoramic salaMâine este ziua în care se va face cunoscută publicului istoria cinematografului pietrean, datorită implicării directorului Victor Purice şi a echipei sale, prin intermediul unui documentar regizat de Alexandru Belc şi filmat de Tudor Vladimir Panduru. Ca o recunoaştere, pe 17 decembrie, proiecţia „Cinema, mon amour“ va putea fi urmărită pe canalele HBO şi HBO GO.

„Cunosc dedesubturile cinematografiei româneşti, ştiu cum s-a lucrat pentru distrugerea acestui sistem şi tocmai de aceea mă declar foarte fericit pentru că la Piatra Neamţ este o excepţie şi îi asigur pe cei care au muncit ca să nu se închidă cinematograful pietrenilor că le voi fi alături şi îi voi sprijini necondiţionat! Pasul cel mare a fost făcut şi din ianuarie 2016, cinefilii nu vor mai merge la Bacău, pentru filme 3D. Tinerii noştri vor avea cinematograful lor şi aşa vor rămâne «acasă», fără să mai fie nevoiţi să părăsească judeţul pentru a vedea un film. Mă bucură faptul că, iată, devenim mai bogaţi, datorită unor oameni inimoşi care au muncit şi au crezut în idealul lor, acela de a avea cinematograf pentru nemţeni. Felicitări lor, tinerilor voluntari care rămân alături de echipa de la Dacia şi le doresc cinefililor noştri să se bucure de şansa care li se oferă, aici, la Piatra Neamţ!“, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.