0:00

În lista proiectelor depuse de primării pentru eficientizarea energetică și aprobate la finanțare de Administrația Fondului de Mediu figurează 103 școli din cele șase județe din Nord-Est.

Cele mai puține școli sunt din Neamț, așa cum apar în lista publicată în 28 decembrie. Sunt 11 clădiri unde funcționează școli și grădinițe în localitățile Pâncești, Roman, Podoleni, Petricani, Bicaz, Trifești, Sagna, Tazlău și Timișești.

Cele mai multe școli ce primesc finanțare AFM sunt în județul Suceava23 de clădiri. Urmează județele Vaslui – 21 de școli, Bacău – 17 școli, Iași – 17 școli, Botoșani – 15 școli.

La nivel național, în această sesiune au fost aprobate finanțări pentru 663 de clădiri (școli, sedii de primării și alte instituții publice ce funcționează în clădirile ce aparțin administrațiilor locale). Întreaga sumă eligibilă este de peste 1,7 miliarde lei, din care aproape 1,6 miliarde lei sunt cu finanțare prin AFM (detalii complete aici ).

C.I.

Articolul precedentDNA Bacău trimte în judecată 3 funcționari de la o primărie importantă din Moldova  și un expert evaluator
Articolul următorPoștașii vor aduce pensile mai târziu în ianuarie