0:00

Poștașii vor aduce pensile mai târziu în ianuarie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO veste proastă pentru pensionari, chiar înainte de Anul Nou. Poșta Română anunță că în luna ianuarie 2023, distribuirea pensiilor și drepturilor sociale va fi decalată cu câteva zile.

Este o situație specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajații din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie”, menționează comunicatul Poștei Române.

Mai exact, pensiile de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR vor ajunge la domiciliu în perioada 6 – 17 ianuarie 2023, iar cele care nu vor fi livrate în această perioadă vor putea fi ridicate de la ghișeele subunităților poștale până pe data de 19 ianuarie 2023.

Ca și anul trecut, salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, față de intervalul obișnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni. (…) Menționăm că, în celelalte luni ale anului, Poşta Română nu şi-a încălcat angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii și subliniem că, anul trecut, Poșta Română a depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt și a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat inițial, distribuirea drepturilor bănești”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

Angela Croitoru

Articolul precedent103 școli din regiunea Nord-Est primesc finanțare AFM pentru reabilitare energetică
Articolul următorFraudă de proporții cu fonduri din programul Start-Up Nation
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.