Primăria Bicaz va primi 100.000 de lei de la Consiliul Județean, pentru o serie de reparații necesare la Spitalul Orășenesc. Consilierii județeni au aprobat în şedință din 31 octombrie folosirea sumei pentru: lucrări de refacere a instalațiilor de alimentare cu apă, lucrări de refacere a instalației de utilizare gaze naturale, lucrări de refacere și dotare a punctelor termice și de distribuţie a agentului termic, achiziționarea unor centrale termice, unor obiecte de inventar și a dotărilor necesare funcționării normale a unității sanitare.

Într-o solicitare adresată CJ, primarul Nicolae Sălăgean a precizat că „deși s-au luat măsuri de conservare a spitalului, neutilizarea lui a lăsat, totuși, urme. (…) În consecință sunt necesare lucrări de refacere a instalațiilor și achiziționarea a noi centrale termice.” În momentul de față, dosarul cu documentația spitalului a fost validat de Casa de Asigurări de Sănătate și a fost trimis spre avizare la Casa Națională, după ce miercuri, 29 octombrie, Nicolae Bănicioiu a semnat oridinul privind clasificarea Spitalului Orășenesc.

Spitalul a primit clasificare în categoria IV (penultimul grad), cu grad de conformare. Potrivit ordinului, în cazul în care, până la sfârșitul acestui an, nu sunt realizate obiectivele Planului de conformare, spitalul va fi declasificat începând cu 1 ianuarie 2015. Structura organizatorică arată că spitalul va funcționa cu o capacitate de 60 de paturi împărțite astfel: Obstetrică-ginecologie – 10 paturi, din care 4 sunt destinate Neonatologiei și unul pentru ATI; Medicină internă – 15 paturi; Pediatrie – 10 paturi; Recuperare – 15 paturi; Primiri Urgențe și pentru Spitalizările de zi – 10 paturi. (M. TEODOROF)

Articolul precedent… pe scurt …
Articolul următorBiblioteca Bicaz a primit nume după 62 de ani de „viață”