A traversat spre… spital

O tânără, de 24 de ani, care a traversat neregulamentar str. Mihai Viteazu, din Piatra Neamţ, a fost lovită de o maşină, în ziua de 30 octombrie. La volan era un bărbat, de 28 de ani, care nu a reuşit să evite impactul. Victima a fost dusă la spital, unde medicii au stabilit că a suferit o fractură la mâna stângă. În aceeaşi zi, în Roman, la intersecţia dintre str. Ştefan cel Mare şi Plopului, o femeie, de 47 de ani, care conducea un autoturism nu a respectat indicatorul „Oprire”, iar maşina ei s-a izbit într-un Fiat. Două pasagere din Fiat, o fată de 14 ani şi o tânără de 25 de ani, au suferit leziuni în urma impactului.

 4.000 de lei pentru pâinea vândută din maşină

Un tânăr de 23 de ani, gestionar la o firmă de panificaţie, a fost surprins de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a fraudelor Neamţ, în timp ce vindea pâine unor oameni din Girov, direct din autoutilitara pe care o conducea, pe baza unor tabele nominale. „În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că societatea comercială nu deținea autorizație eliberată de primărie conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ. „În cauză polițiștii au luat măsura sancționării administratorului societății cu amendă în valoare de 4.000 lei, pentru vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii judeţene sau prefecturi”.

 Autoutilitară furată din parcarea unei pensiuni

În seara de 30 octombrie, poliţiştii din Secuieni au fost sesizaţi de un bărbat de 37 de ani, că i-a fost furată autoutilitara din parcarea unei pensiuni din localitate. Maşina a fost dată în urmărire şi depistată în municipiul Bacău. La volan se afla un individ, de 45 de ani, din Chitila, judeţul Ilfov, căruia i s-a întocmit dosar penal pentru furt.

O echipă E.ON a salvat doi bătrâni de la moarte

Joi seara, în jurul orei 20,30, dispeceratul ISU Neamţ a fost anunţat de o echipă de angajaţi E.ON că a izbucnit un incendiu la o casă bătrânească din Gârcina. „La locul indicat s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială, şi şeful SVSU Gârcina, care a îndrumat echipajul de pompieri militari către gospodăria în care locuiau două persoane, un bărbat, în vârstă de 89 de ani, cu probleme la un picior, şi soţia, în vârstă de 81 de ani”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„La sosirea militarilor, ieşeau flăcări din acoperiş, în apropierea coşului de fum, şi mult fum din peretele construit din bârnă şi lut. Pompierii au oprit extinderea incendiului la acoperiş şi au desfăcut partea de perete din apropierea coşului de fum, unde ardeau mocnit bârnele din lemn. În incendiu au ars elementele din lemn aferente a 3 mp de perete. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine şi neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile”.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentValori Culturale Românești – ediția a XII-a
Articolul următor100.000 de lei pentru Spitalul Bicaz