Într-unul din controalele în trafic, polițiștii din Bacău au depistat două persoane care transportau peste 190.000 de țigarete fără documente legale, mai exact 9.530 de pachete.

La data de 11 ianuarie a.c., polițiști din cadrul IPJ Bacău au oprit în trafic, pe raza localității Nicolae Bălcescu, un autoturism în care se aflau o femeie, de 32 de ani, şi un bărbat, de 50 ani, ambii din judeţul Teleorman. Din verificările efectuate a rezultat că în interiorul mașinii se aflau 190.600 de țigarete, fără timbre de acciză corespunzătoare. Țigaretele, în valoare de peste 100.000 de lei, precum și alți 2.300 de lei găsiți în autoturism, au fost ridicați în vederea confiscării”, informează Poliția Română.

Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete”, precizează polițiștii. (ZCH News)

pietricica turism