0:00

Reprezentanții a 17 dintre cele 28 de unități teritorial-administrative invitate să se asocieze la Zona Metropolitană Piatra Neamț, au participat miercuri, 20 februarie, la o întâlnire cu primarul Dragoș Chitic. Aceștia au fost lămuriți în ceea ce privește avantajul de a fi parte la o astfel de asociere-atragerea de fonduri europene pentru o dezvoltare integrată a zonei. Au primit și explicații în privința nelămuririlor legate de  modul cum funcționează aceasta asociere, care este forma juridică, și la criterile în baza cărora se stabilește cotizația pe care trebuie să o achite fiecare UAT membru al Zonei Metropolitane. S-a stabilit un calendar de urmat pentru perioada imediat următoare, astfel încât fiecare localitate care dorește să adere, să-și exprime intenția până la sfârșitul lunii martie. Localitățile care vor emite hotărâri ale consiilor locale până la această dată vor deveni membri fondatori ai zonei metropolitane, iar celelalte vor putea să adere și ulterior dacă doresc.

Zona Metropolitană, tot mai aproape de înființare, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Constituirea Zonei Metropolitane Piatra-Neamț reprezintă o posibilitate pentru dezvoltarea integrată a localităților componente. Prin această formă asociativă întâlnită în multe dintre țările membre ale Uniunii Europene vom putea accesa fonduri pentru investiții care să rezolve unele dintre problemele zonei, să dezvolte fiecare localitate membră, să crească atractivitatea zonei și calitatea vieții cetățenilor. Mulțumesc colegilor primari care s-au alăturat acestei inițiative”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Până la această dată, și-au exprimat intenția de aderare la Zona Metropolitană Piatra-Neamț prin emiterea de Hotărâri ale Consiliilor Locale 7 localități: Piatra-Neamț, Bicaz, Gârcina, Alexandru Cel Bun, Săvinești, Podoleni și Costișa. La întâlnirea de miercuri au fost prezenți reprezentanți de la Dragomirești, Podoleni, Bicaz, Săvinesti, Tarcău, Tașca, Dobreni, Negrești, Girov, Gârcina, Bodești, Tazlău, Borlești, Costișa, Ștefan cel Mare, Războieni, și de la Consiliul Județean Neamț. (I.Ș.)

Articolul precedentVeste bună pentru angajații din Sănătate: norma de hrană a fost scoasă de sub limita sporurilor
Articolul următor9 ani și 4 luni de închisoare pentru crima de pe terasa barului Montana
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.