0:00

Zonă metropolitană la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* se doreşte extinderea oraşului

* primăria îşi propune introducerea contorizării individuale pentru a reduce datoriile la Apa Serv

Primarul Daniel Harpa a anunţat, în conferinţa de presă pentru luna noiembrie, că oraşul pe care-l conduce va deveni zonă metropolitană. Astfel, edilul a informat că Planul Urbanistic General va fi modificat, în sensul extinderii orașului. Planul a fost prezentat pe larg de inginerul specialist Afrăsinei, din cadrul Primăriei Târgu Neamţ. „Suntem la partea finală, am obținut toate avizele aproape, mai puțin cel de la Gospodărirea Apelor, dar după obținerea acestuia vom avea nevoie de vizarea Consiliului Județean, apoi a Consiliului Local Târgu-Neamț. Această lucrare implică multe responsabilități, dezvoltarea orașului prin proiecte ce ar putea fi aplicate în următorii zece ani”, a informat inginerul specialist. Daniel Harpa a mai informat mass-media și de un proiect de anvergură ce va implica orașul Târgu-Neamț într-o zonă metropolitană, zonă prin care se pot atrage mai multe fonduri europene.

Contorizare individuală la apă

În legătură cu activitatea Apa Serv, edilul a pus pe tapet problemele unor asociații care nu și-au plătit facturile la consumul de apă. „La momentul actual se plătește la comun apa, dar în perioada următoare dorim să rezolvăm și această problemă și să inițiem un proiect pentru o investiție prin care să se contorizeze separat consumul de apă. Am informat și conducerea Apa Serv despre intențiile noastre și spre plăcuta mea surprindere am aflat că este o lege din 8 februarie, modificându-se astfel actul normativ, care spune că operatorii pot încheia convenții individuale pe bază de metodologie și facturare individuală a consumului de apă înregistrat la branșamentul condominiului. În perioada următoare, vom iniția un proiect de hotărâre pentru a găsi soluția de investiție, pentru a se contoriza separat consumul de apă. Însă avem nevoie de toate semnăturile locatarilor din asociație, pentru ca această contorizare să se realizeze separat”, a informat primarul Harpa.

De bine despre Întreţinere Urbană

Referitor la societatea Centrul de Întreținere Urbană ce se află în subordinea Consiliului Local, edilul s-a arătat încrezător în eficientizarea serviciilor de ecarisaj, dezinsecție și edilitare ce fac parte din domeniul de activitate al societății: „Societatea are 10 angajați, un administrator, un contabil cu 2 ore pe zi, 3 muncitori la construcții, doi șoferi, 3 angajați pentru serviciul de ecarisaj, deratizare și dezinsecție. În perioada următoare, vom numi și un director, o persoană tânără, competentă care dorește să facă performanță. Primăria are un aport de capital social de 25%, o participare la profit de 25% și o participare la pierderi de 95%” , a spus edilul.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentGolubovic candidează la ”cel mai bun marcator străin”
Articolul următorAmintiri cu prima echipă a Ceahlăului

1 COMENTARIU

  1. CU ACEST PLAN URBANISTIC GENERAL S-A TERMINAT CU GOLANEALA CU TERENURI SI CONSTRUCTII FACUTE AIUREA.ARNAUTU DE CE NU A VRUT SA-L FACA???primarul are de la mine o bila alba pentru acest lucru!BRAVO!SI INCA CEVA…..inginerul Rusu de la urbanism..mai lucreaza cumva la primaria Targu Neamt?????IL ASTEAPTA PE ARNAUTU S A REVINA SI SA FACA PRAF TARGUL???

Comentariile sunt închise.