În Piața Centrală, din Piatra-Neamț, zonă care, chipurile, se află în urma aviarei ce bântuie prin județ, sub supravegherea Direcției Sanitar-Veterniare și pentru Siguranța Alimentelor, păsările sunt comercializate fără restricții. De altfel, de ce nu s-ar comercializa? Mai ales în condițiile în care, în toată piața, nu apare nici măcar un anunț care să aducă la cunoștință, publicului care nu stă cu ochii pe site-ul DSVSA, că pe timp de aviară „înaripatele” trebuiesc ținute la adăpost.

Cum domnul Sorin Ulea ne asigură că aviara e sub supraveghere, monitorizare și control, răspunsul vine de la piață: rațele, bunăoară leșești, pot fi vândute-cumpărate supravegheate, monitorizate și, probabil, controlate, la fel și ouăle. Teoretic, cei care vând prin piață „orătănii” ar putea fi amendați de reprezentanții DSV. În realitate, pot vinde fără grijă deoarece DSVSA, are alte preocupări în această perioadă. Fotografiile au fost făcute luni, 27 februarie 2017. Cele de săptămâna trecută nu le-am publicat deoarece ni s-a sugerat că probabil am avut halucinații, reprezentantul instituției amintite în Piața Centrală susținând că “fapta nu există”. (T. Marian, foto: Ștefan Dan)

Articolul precedentWeek-end greu la Ambulanţa Neamţ: 8 victime ale accidentelor rutiere în 3 zile!
Articolul următorPrima victorie în meciurile de pregătire: CSM Ceahlăul-Voința Dobreni 9-0 (0-0)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Buna seara după ce îi lăsați afară.Vai de capul lor în frig !! Mai aveți tupeul să luați și taxe huuuuuuu pe voi !!!!

Comments are closed.