0:00

„Ziua Z”: DIICOT anunță 199 de percheziții în toată țara, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDIICOT anunță o amplă operațiune ce are loc la nivel național și, împreună cu alte structuri, efectuează 46 de acțiuni, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, pornografie infantilă, criminalitate informatică și trafic de droguri.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, vor fi puse în executare 199 mandate de percheziție domiciliară și 210  mandate de aducere. Această inițiativă marchează un nou capitol în campania DIICOT, începută în anul 2018 sub denumirea generică „ Ziua Z”, prin care evidențiem angajamentul ferm al instituției noastre în prevenirea și combaterea acestor forme grave de criminalitate”, conform DIICOT.

Rămâne de văzut dacă aceste acțiuni au loc și în Neamț sau în alte județe din regiunea Nord-Est, de menționat fiind că acțiunile vizează grupuri de crimă organizată care operează atât pe teritoriu național, cât și în context transfrontalier, în al căror scop intră exploatarea persoanelor vulnerabile, traficul de migranți dar și traficul de droguri.

Anchetatorii vor să tragă un semnal de alarmă și cu privire la riscurile crescute la care sunt expuși copiii în mediul online, esențială fiind conștientizarea faptului că internetul nu este doar o sursă de informații și oportunități, ci și un teren periculos, mai ales pentru cei mici. S-a constatat o creștere alarmantă a numărului de minori care, la solicitarea unor persoane cunoscute în mediul virtual (care le-au câștigat încrederea inducându-i în eroare că sunt de vârsta lor), s-au fotografiat și filmat în ipostaze indecente și au trimis astfel de materiale unor prădători sexuali expunându-se unor acțiuni ulterioare de șantaj.

(G.S.)

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Așteptăm mesajele voastre legate de aplicarea Legii priorității”
Articolul următorCod portocaliu de viscol în zonele de munte din Neamț, Suceava și Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.