0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 23 noiembrie, două avertizări ce vizează judeţul Neamţ. Una de cod galben de vânt şi ninsori viscolite la munte, valabilă în intervalul 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00 şi o alta de cod portocaliu pentru intervalul 23 noiembrie, ora 22:00 – 24 noiembrie, ora 10:00.

Avertizarea cod galben vizează intensificări ale vântului şi ninsori viscolite la munte.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Cod portocaliu de viscol în zonele de munte din Neamț, Suceava și Bacău, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului”, precizează ANM.

Codul portocaliu este emis pentru viscol şi intensificări susținute ale vântului: „În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m„.

A.C.

Articolul precedent„Ziua Z”: DIICOT anunță 199 de percheziții în toată țara
Articolul următorFOTO. Exercițiu ISU Neamț: accident cu victime multiple, a fost activat Planul Roșu de Intervenție
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.