3 noiembrie este ultima zi a concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli (probele de CV și interviu), pentru care Inspectoratul școlar Județean Neamț a programat 14 candidați. Concurență există doar la 3 unități de învățământ.

Astfel, la Școala Gimnazială ”Elena Cuza” din Piatra Neamț, postul de director prim este dorit de 2 candidați: Dumitru Letos (49,37 puncte la proba scrisă) și Ioana Roxana Chiuariu (37,5 puncte la proba scrisă). Profesorul Letos nu mai poate pierde locul I decât dacă nu-i este acceptat CV-ul sau dacă nu este chiar deloc pe placul comisiei de la interviu. Pentru postul de adjunct a aplicat doar Ioana Nicoleta Antonovici (48,12 puncte la proba scrisă).

Și pentru postul de director al Școlii Gimnaziale Trifești există interes. Se duelează Elena Duminică (45 de puncte la proba scrisă) și Pavel Petrea (42,5 puncte la proba scrisă).

La Școala Gimnazială ”Iustin Pârvu”, comuna Poiana Teiului există concurență doar pentru postul de director adjunct, între Mariana Deleanu (44,37 puncte la proba scrisă) și Milica Olaru (41,87 puncte la proba scrisă). Deleanu s-a înscris la concurs și pentru ocuparea funcției de director prim.

În rest, ”ziua Z” nu aduce decât candidatul și postul pentru următoarele școli: Școala Gimnazilă Timișești – Petru Meterciuc; Școala Gimnazială Tupilați – Aura Diaconescu; Școala Gimnazială comuna Ion Creangă – Ana Tamaș; Școala Gimnazială ”Nicolae Buleu”, comuna Mărgineni – Dorina Surdu; Școala Gimnazială, comuna Moldoveni – Cornelia Claudia Mărieș; Liceul Tehnologic Oglinzi, comuna Răucești – Laviniu Apostoaie; Școala Gimnazială nr. 1, comuna Răucești – Traian Anton.

21-23 noiembrie va fi perioada de contestații, iar rezultatele finale – deci, noii directori – se vor ști, oficial, până pe 9 decembrie. (M. TEODOROF)

Articolul precedentUnic şi VCM-LPS, etapă intermediară la volei
Articolul următorBogdan Mararu – arestat pentru ultraj, condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.